glavniBanner

 

 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

borci kosovo donald
bilbord
mica popovic
internet
skupstina6 jankovic
neolitsko nalaziste

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

Prirodnjački centar u Svilajncu posetilo 100.000 turista

 

izvor: agencije foto:vn

26.12.2016

 

svilajnacSVILAJNAC - Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu ove godine je posetilo 100.000 ljudi, izjavila je direktorka Centra Irena Dubravac.

Dubravac je najavila i da će Pirodnjački centar raditi za novogodišnje i božićne praznike, 1. i 2. januara kao i za Božić.

Dubravac je sinoć u razgovoru sa novinarima ocenila da je ova godina bila uspešna za rad Centra, podsećajući da učestvuje i u Beogradu u manifestaciji "Trg bajki" kao i u "Ulici otvorenog srca.

"Centar je u 2016. godini posetilo 100.000 ljudi, zadovoljni smo, pre svega velikim brojem grupnih poseta, školskih ekskurzija", rekla je Dubravac.

U 2017. naajvljuje nove sadržaje, izložbe...

Prirodnjačaki centar je otvoren 29. juna prošle godine a ove godine je dobio i nagradu TOS "Turistički cvet" za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga`.

Prirodnjački centar ima veliki izložbeni prostor u objektu od 3.000 kvadratnih metara, sadrži šest tematskih izložbi na čijim postavkama su radili stručnjaci Prirodnjačkog muzeja Beograd i Rudarsko geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

"Reč je o "Geološkom vremeplovu", koja predstavlja nastavak planete zemlje i njen razvoj kroz geološke epohe do postanka čoveka i jedna je od najatraktovnijih izložbi", rekla je Tanjugu Dubravac.

U centralnom delu zgrade je izložba "Svet dinosaurusa" a paleontološku postavku čini devet skeleta različitih vrsta dinosurusa koji na autentičan način dočarvaju period mezozoika.

Tu su još i izložbe "Svet minerala i stena", izložba "Biodiverzitet Srbije" i "Palerontologija". U objektu je i specijalizovana učionica namenjena naučno istraživačkom radu, multimedijalna sale za 3 D tehnologijom sa 60 mesta...

U parku Prirodnjačkog centra su replike 20 različitih vrsta dinosaurusa od kojih je najveća replika Diplodokusa visoka 11 i dugačka 20 metara. Replike su u prirodnoj veličini, od kojih su neke prošle godine bile izoložene i na Kalemgdanu u Beogradu.

U centralnom delu parka je model vulkana visine deset metara, koji prestavlja repliku vulkana Svete Helene.

 

Cerjanska pećina među najdužima u Srbiji

Titova blamaža usred Vašingtona

Ko je zaista otkrio Lepenski vir

 

kontakt

uslovi koriscenja

naslovna

servis