glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

pristina333 dodik88 dsk
vojska rs cg-srb knjige paja zvezda-trnava PARTIZAN777

Second Second Second Second Second Second Second Second

Zvezda kažnjena sa dve utakmice bez navijača u Evropi/Džajić razočaran: UEFA je preterala!  

izvor: agencije  foto:                                                                                              10.08.2018.

 zvezda_5

 

Zvezda kažnjena sa dve utakmice bez navijača u Evropi

UEFA je bila rigorozna, Crvena zvezda će naredna dva meča u Evropi igrati pred praznim tribinama, a klub je uz to dobio i novčanu kaznu od 72.000 evra. To je epilog disciplinskog postupka koji je vođen protiv srpskog šampiona zbog skandiranja navijača Ratku Mladiću i ponovo zagušenih prolaza na utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u meču protiv Suduve.

Disciplinska komisija UEFA imala je u vidu da je klub iz Ljutice Bogdana bio pod uslovnom suspenzijom i da mu je već jednom progledala kroz prste u februaru, kad je preinačila odluku o suspenziji stadiona “Rajko Mitić” pred meč sa moskovskim CSKA u šesnaestini finala Lige Evrope. Zato je u obrazloženju, evropska kuća fudbala Zvezdu kaznila sa jednom utakmicom bez publike zbog incidenata na meču sa Suduvom, a drugom dodatno zbog preinačenja kazne u februaru za duel sa CSKA.

Klub se oglasio saopštenjenjem:

- Kazna je drastična, ali samo delom očekivana zbog čega planiramo da uložimo žalbu. Kažnjeni su svi, igrači koji ostaju bez podrške, navijači kojima je uskraćeno prisustvo i klub koji preduzima sve da se Zvezda na pravi način vrati na put evropske slave. Videćemo kakve su nam mogućnosti žalbe, barem na drugi meč kazne, ali ono na čemu treba pre svega da radimo je da nam se ovo ne ponovi jer bilo kakvo ponavljanje istog ili sličnog prekršaja u naredne minimum dve godine, bilo na domaćem ili gostujućem terenu, povlači kaznu izbacivanja iz takmičenja.

Navijači crveno-belih tako će meč plej-ofa za Ligu šampiona (izvesno protiv Salcburga), ili plej-ofa za Ligu Evrope (gotovo sigurno protiv Olimpije), gledati uz TV ekran, a neće ih biti ni u prvom meču na jesen ako Zvezda bude obezbedila plasman u grupnu fazu nekog od takmičenja u evrokupovima ili, u najlošijem scenariju - prvom u narednoj sezoni na startu kvalifikacija.

KAZNE SEZONA 2017/18.
* 15.000 evra kazne zbog baklji i bacanja predmeta u Kelnu
* 30.000 evra i uslovna kazna na dve godine zatvaranja tribine zbog skandiranja Ratku Mladiću u Borisovu, što je preinačena kazna posle žalbe za prvobitnu kaznu od “meča bez publike i 50.000 evra kazne”
* 56.000 evra i uslovna kazna zatvaranja “severa” i “juga” na dve godine zbog bakljada u Beogradu u meču protiv Kelna
* 31.000 evra zbog bakljadi u meču protiv CSKA iz Moskve

KAO PARTIZAN PROŠLE SEZONE

UEFA je sa dva meča bez publike kaznila Partizan pre godinu dana. Crno-beli su protiv Videotona (plej-of za Ligu Evrope) i Dinama iz Kijeva (LE) morali da igraju pred praznim tribinama, a novčano su prošli još gore od komšija - morali su da plate 130.000 evra. Razlozi su bili isti - rasizam, gužva na prolazima...

Džajić razočaran: UEFA je preterala!

Dzajic

Počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić neprijatno je iznenađen visinom kazne UEFA.

- Očekivali smo jednu utakmicu, što je mnogo, a ove dve su zaista previše. UEFA očigledno insistira na nekim principima, možemo mnogo da polemišemo oko toga da li su ispravni ili ne, ali moramo da ih prihvatimo - kaže Džajić .

Fudbal bez publike nema smisla, nastavlja legenda crveno-belih:

- Ne znam čemu vodi takva kazna, jer ni prijateljski meč bez publike nema smisla a kamoli takmičarski. Mnogo je Zvezda propatila i u prošlosti, setite se da smo 1992. ceo ciklus Kupa šampiona igrali u Temišvaru, Sofiji. Zna se vrlo dobro kakve navijače ima Zvezda, koliko oni znače timu kao podrška i njihovo odsustvo može da se odrazi na našu težnju da i ove sezone napravimo rezultat u Evropi. Jer, ne radi se se samo o meču plej-ofa nego i prvom narednom, svi se nadamo na jesen. Kazna dolazi u nezgodnom momentu, videćemo da li će možda neka žalba da urodi plodom, ali iz ove kože se ne može. Moramo videti u budućnosti da nam se ovakve stvari više ne dešavaju .

 

 

Zakarić doneo novu svežinu Partizanu/Spartak nemoćan protiv Brondbija

Trnava baš tvrd zid

Mirković: Znam zahteve, prvo da izađemo iz apatije

Srbija dobija nacionalni stadion, ne zna se koliko košta

Partizan smenio Đukića, Mirković novi trener

Partizan i pored novog bledog izdanja uspeo da eliminiše Trakaj/Spartakova senzacija u Pragu! / Radnički završio takmičenje u Evropi

Odlični Spartak savladao Spartu!/Poraz Radničkog u Izraelu

Partizan savladao Trakai/Đukić: Zvižduci utiču, nije lako…

Danas startuje Superliga

Partizan i u revanšu siguran protiv Rudara!/Spartak slavio u Severnoj Irskoj i prošao dalje: Sledi duel sa Spartom iz Praga/Radnički na Malti potvrdio prolaz

Ben i Krstičić u finišu slomili Spartaks

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button