glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

pristina333 dodik88 dsk
savez za srbiju cg-srb knjige paja zvezda-trnava PARTIZAN777

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Starešine vojske RS ogorčene: Zanemareni smo, živimo i po magacinima!            

izvor: evn  foto:  vn                                                                                  10.08..2018.

vojska rs 

Organizacija starešina Vojske Republike Srpske ogorčena je odnosom Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS u rešavanju stambenog zbrinjavanja starešina VRS, rekao je u sredu predsednik Organizacije pukovnik Milovan Milutinović.

Na konferenciji za novinare on je za neprimeran odnos prema starešinama okrivio resornog ministra Milenka Savanovića.

- Starešine su potpuno zanemarene i na marginama društvene brige. Imamo više od 80 starešina koji poseduju zaključke o pravu na stan ili proširenje od Vojske Srbije ili Vojske RS, a onda je došao neko i jednostavno ih precrtao - rekao je Milutinović.

Kao primere naveo je general-potpukovnika Čedu Sladoju, Radoslava Pandžića, Milana Torbicu, pukovnika Gostimira Popovića, Mirka Trivića i druge. Posebno se osvrnuo na slučaj pukovnika Vidoja Blagojevića koji, nakon izlaska na slobodu iz Haškog tribunala, već šest godina sa suprugom živi u magacinu vojnog hotela "Krajina", u prostoriji od devet kvadratnih metara.

Milutinović kaže da se Organizacija zbog toga 16. jula obratila resornom ministarstvu i dobila odgovor da nema osnova, niti mogućnosti za stambeno zbrinjavanje u okviru redovnog postupka za Blagojevića i druge starešine, kao ni pravnog osnova za rešavanje kreditnim sredstvima odobrenim za finansiranje programa potpunog stambenog zbrinjavanja.

- Ministar Savanović mora da shvati, da njegova uloga nije samo da se slika na parastosima širom Republike, već da rešava pitanja svih boraca i predlaže odgovarajuća zakonska rešenja - istakao je Milutinović, podsećajući da je u ratu poginuo 13 odsto starešina i tri odsto boraca.

Organizacija je pozvala i Narodnu skupštinu RS da obaveže Vladu Srpske da poništi izveštaj o Srebrenici iz 2004. godine, i da inicira formiranje međunarodne komisije eksperata koja bi se bavila utvrđivanjem istine o događajima u i oko Srebrenice i Podrinju 1995. godine.

- Izveštaj treba ponovo razmotriti i poništiti ga s obzirom na to da je i laicima poznato da nije zasnovan na istini i činjenicama - rekao je potpredsednik Organizacije Slobodan Župljanin.

On kaže da je izveštaj bivše Komisije za Srebrenicu sačinjen pod velikim pritiskom međunarodne zajednice, posebno bivšeg visokog predstavnika za BiH Pedija Ešdauna, na osnovu različitih spiskova i kvalifikacija. Pozvao je narodne poslanike da se po tom pitanju izdignu iznad svakodnevne politike i shvate ozbiljnost i značaj tog izveštaja za RS i BiH.

- Nema budućnosti BiH, pomirenja, uređenja odnosa između tri naroda i drugih dok na potpuno nepristrasan način ne bude utvrđena istina o događanjima u proteklom ratu - naveo je Župljanin.

GRANICA NIJE ZAŠTIĆENA

Mirko Škorić, član predsedništva Organizacije starešina VRS, podržao je odluku Vlade RS o formiranju Koordinacionog tela za praćenje migranata u RS, navodeći da je odnos institucija BiH po tom pitanju inertan, te da migranti ulaze u BiH zato što granica nije dovoljno zaštićena.

- Simptomatično je da su u grupacijama migranata uglavnom mladi i vojno sposobni ljudi. Sirija je poprilično očistila borce Islamske države i oni negde idu. Nije isključeno da ih ima i u BiH.

novosti.rs

 

Zakon o ćirilici podelio RS

Trumpovi lobisti za Dodikovu izbornu utakmicu

Vučić: Jačati političke odnose i ekonomsku saradnju sa BiH

Predsednik RS Milorad Dodik tvrdi da je sporni dokument nastao pod pritiskom

Mektić optužio vrh Srpske za umešanost u ubistvo mladića iz Banjaluke

BiH neće trajno zbrinjavanje migranata

Poništavanje izvještaja RS o Srebrenici za dobijanje izbora?

Republika Srpska u Mađarskoj traži “ključ” za migrante

Parlament RS ukida izveštaj o Srebrenici!

Vučić i Dodik: Mir, i pored izjava bivših bošnjačkih ratnih vođa

Sto dana traganja za istinom o Davidovoj smrti

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button