glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi
sud
zastave3
eu5
vucic-tusk1
bolsoj kompjuteri zreb andjlekovic
zeleznice

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Balkan i EU, možemo li izaći iz rominga?

izvor: agencije               foto:                                                                      04.07.2017

app Prvu mobilnu aplikaciju posvećenu kulturi - "FilterApp" Beograđani i posetioci srpske prestonice skinuli su više od 2.000 puta sa "Google Play" prodavnice, za samo 20 dana od njenog zvaničnog lansiranja.

"FilterApp" je za korisnike Android telefona dostupan od 20. juna kada je ekipa od 10 mladih ljudi predstavila svoj prvi stratap projekat u Startit centru.

Preko 2.000 aktivnih korisnika aplikacije svakodnevno pretražuje kulturnu ponudu Beograda koja uključuje pregled beogradskih pozorišta, bioskopa, galerija, muzeja, kulturnih centara, festivala, zadužbina kao i svih njihovih dešavanja i manifestacija.

Da su građani zainteresovani za kulturu i da im je ovakva aplikacija bila potrebna, svedoče i ocene na "Google Play" prodavnici, gde je 63 od 66 korisnika aplikaciji dalo najvišu ocenu 5.

Značaj ove aplikacije za kulturu grada i države prepoznalo je i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, koje je i zvanično podržalo tim "FilterApp".

Na ovoj aplikaciji trenutno se može pronaći više od 100 ustanova i institucija kulture u Beogradu, kao i njihovi repertoari i programi, a najavljuje se da će ih do kraja godine biti i preko 150.

Trenutni prioritet mladog tima je prikupljanje sredstava za izradu verzije koja će pružiti mogućnosti pretraživanja kulturnih sadržaja korisnicima iPhone telefona, što se može očekivati u poslednjem kvartalu 2017. godine.

 

 

Šta sve razvijaju srpski programeri

Teslin rođendan – Dan nauke u Srbiji

Balkan i EU, možemo li izaći iz rominga?

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button