glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

zastave2 zaliv77 dodik77
pasos2 rts ana333 uzice srb-cro1 lesor

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Dačić: Bez pobede SPS i SNS u Beogradu nema stabilnosti Srbije

izvor: agencije  foto:                                                                                                    14.01.2018.

dacic11 

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da su predstojeći izbori za odbornike Skupštine Grada Beograda veoma značajni za stabilnost Srbije koje, kako je ocenio, neće biti ako na tim izborima ne pobede liste SPS-a i Srpske napredne stranke.

Na sednici Gradskog odbora SPS u beogradskom Centru "Sava", Dačić je ocenio da bez razvoja Beograda nema razvoja Srbije, i da je bitno da "postoji korelacija" republičke i gradske vlasti.

"Ovo nisu obični izbori. Sa Aleksandrom Vučićem smo se saglasili da je za aktiviranje naših ljudi bolje da svako ide na svojoj listi. Mi s Vučićem imamo dobru saradnju, i siguran sam da ćemo posle izbora mi i lista SNS imati više od 50 odsto odbornika", kazao je Dačić navodeći da je u Beogradu u prethodnom periodu uradjeno dosta ali i da se "može i mora bolje".

O kandidatu liste SPS-JS za gradonačelnika Beograda Aleksandru Antiću, Dačić je kazao da ima najviše iskustva i da poznaje Beograd, jer je već vodio gradsku Skupštinu.

"Ja sam ga naterao da predje u republičke organe, a sad ću ga naterati da se vrati u gradske. Antić je jedini koji je na delu dokazao da mu niko ne može ništa kada mu je led pao na glavu. Tajna je u šlemu zato što je crvene boje. A mi treba da budemo taj šlem koji će da zaštiti gradjane i da im pomogne da ostvare svoje interese", rekao je metaforično Dačić.

Govoreći o zajedničkom nastupu sa Jedinstvenom Srbijom, Dačić je kazao da nema "dugovečnije" koalicije u Srbiji.

"Mi se zalažemo za politiku otvaranja, privlačenja investicija, za evopski put Srbije, ali i za zaštitu državnih i nacionalnih interesa. Ponosni smo na saradnju s Rusijom, sa Kinom, neophodno je da uspostavimo prijateljske odnose sa SAD, Velikom Britanijom, da ne izgubimo nijednog prijatelja, a da steknemo nove", rekao je Dačić. 

On je ocenio da je vreme da SPS pozove sve socijaliste u Srbiji da se vrate "svom izvornom opredeljenju".

"Jedan deo naših članova glasa za druge i to je uredu, jer to su samo prolazne avanture. Zato borba za Beograd znači okupljanje članstva oko naših ideja. Mi smo to što jesmo. Mogu da nas prepoznaju na kilometar. Naša crvena boja je istorijskog karaktera, simbol krvi prolivene za radnička prava u 19. i 20. veku", rekao je Dačić.

Lider SPS-a je podsetio da je sve što je omogućilo Beogradu da se "razvije u metropolu", uradjeno posle Drugog svetskog rata kada su, kako je naveo, glavni grad vodili komunisti i socijalisti.

"To s ponosom ističemo. Danas postoje mnogi nasrtaji da nas marginalizuju, oni koji kažu da smo nestali kao da ništa nisu naučili, pa svaki dan gledaju reprizu serija 'Otpisani' i 'Povratak otpisanih'. Ne plašite se nikoga, samo jače i čvršće branite svoje stavove. Kao što ja vodim Ministarstvo spoljnih poslova, vi vodite Beograd", rekao je lider socijalista i šef diplomatije Srbije.

Dačić je ocenio da će retorika u predizbornoj kampanji u Beogradu biti "teška i prljava" i da kandidati opozicije "kako god da izadju na izbore, ne mogu da pobede liste SNS-a i SPS-a".

"Kako god da idu: pojedinačno, odvojeno, ili zajedno, neće nas pobediti. Nemoguće je da prazna vreća stoji uspravno", kazao je Dačić i dodao da će na listi koalicije SPS-JS biti intelektualaca, sportista, umetnika, profesora univerziteta.

 

 

Brnabić: Uključiću se u kampanju za beogradske izbore

Opozicija predala zahteve RTS-u i REM-u kojima traži poštovanje medijskih zakona i standarda

SNS: Izbori samo u Beogradu

Manifest političkog radikalizma

Brnabić o Kosovu, EU, Tribunalu, Srebrenici, medijima

EU: 2025. novo proširenje

Otvaranje novih poglavlja u martu

Region u 2018. ulazi sa starim izazovima

Irinej: Da ovaj Božić donese mir i slogu

Malteški papiri: Suvlasnik SBB-a kupio pasoš Malte da ne bi platio porez u Srbiji

Medijsko rusofilstvo na briselskom putu

Hojt Brajan Ji: Za regionalnu stabilnost važna saradnja Beograda i Zagreba

Irinej: Srbija ne može da pokloni Kosovo i Metohiju

EU i Zapadni Balkan: Tako blizu a još tako daleko

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button