glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

migranti99
takse protest pristina
ikea most5 lepenski vir1 nisvil33 bezbednost na internetu novak222

Second Second Second Second Second Second Second Second

Španovićeva bez medalje u Londonu/Žalba odbijena - Ivana ostaje četvrta/Ivana: Ovo su normalne stvari u sportu

izvor: agencije     foto: vn                                                                                 11.08.2017

ivana1

Španovićeva bez medalje u Londonu

Srpska atletičarka Ivana Španović nije uspela da osvoji medalju večeras na Svetskom prvenstvu u Londonu, pošto je u finalu zauzela četvrto mesto. 

Njen najduži skok bio je u drugoj seriji, kada je skočila 6,96 metara.

Španovićeva je prestupila u prvoj, četvrtoj i petoj seriji, dok je u trećoj skočila 6,77, a u poslednjoj šestoj skočila je 6,91 metar.

Organizatori takmičenja još uvek nisu objavili zvanične rezultate, pošto je poslednji skok Španovićeve, odnosno ostvareni rezultat diskutabilan. Navodno, njen broj s ledja je otpao i zakačio pesak, pa je to izračunato kao dužina skoka.

Ona posle takmičenja nije prošla kroz miks zonu, a tokom prenosa iz Londona moglo je da se vidi kako Španovićeva i trener Goran Obradović razgovaraju sa sudijama.

Zlatnu medalju osvojila je Amerikanka Britni Ris sa 7,02 metara, drugo mesto i srebrna medalja pripala je Ruskinji Darijoj Klišini sa skokom od 7,00, a bronza je pripala Tijani Bartoleti sa rezultatom od 6,97 metara.

Žalba odbijena - Ivana ostaje četvrta

Sporna je dužina poslednjeg Ivaninog skoka, pošto se jasno videlo da je imala rezultat od preko sedam metara, ali je zvaničan rezultat bio 6,91 metara.

Organizatori su naveli da se Španovićevoj otkačio broj i otuda takav rezultat, ali se po snimku čini da su pogrešili. Vladajuće telo srpske atletike uložilo je protest, ali je sudija zadužen za skok udalj istakao da greške u merenju nije bilo.

"
Zbog papirnog broja jako lošeg kvaliteta, koji je ostavio trag u pesku, naša šampionka ostala je bez zlatne medalje. Atletski savez Srbije se na ovu odluku žalio, ali je po mišljenju komisije, žalba odbijena! Jer kako 'oni' navode to bi dovelo do žalbe Američke federacije koja bi ostala bez dve medalje u ovoj discplini, pa je samim tim 'lakše' da se odbije naša žalba", kažu predstavnici ASS iz Londona.
Zlato je osvojila Amerikanka Britni Riz skočivši 7,02 metara, a srebro je pripalo Darji Klišini, koja se takmiči pod neutralnom zastavom zbog suspenzije Rusiji. Bronzu je osvojila još jedna američka atletičarka Tijana Bartoleta, skokom od 6,97 metara, za centimetar dužim od Ivaninog najboljeg.

Ivana: Ovo su normalne stvari u sportu

Španovićeva je najbolji skok na Olimpijskom stadionu imala od 6,96 metara i samo jedan centimetar ju je delio od medalje. Međutim, u poslednjoj seriji se činilo da je skočila preko sedam metara i da možda može i do zlata, ali se ispostavilo da joj se otkačio broj i dotakao pesak na 6,91 metara.

Na taj način, došao je kraj Ivaninom nizu medalja na velikim takmičenjima započet pre četiri godine na Svetskom prvenstvu u Moskvi, kada se okitila bronzom.

Ovo je definitivno bilo jedno od takmičenja, čiji ishod nisam očekivala. Imala sam problema na zaletištu, najviše zbog vetra, falila su mi takmičenja koja nisam imala ove godine zbog povreda. Koliko god da mi je teško da priznam, ovo su normalne stvari u sportu i jednom je moralo da se desi. Da sam bila sposobna za medalju, bila sam. Da li za zlatnu, vi najbolje možete da procenite. Zahvalila bih se svima u Srbiji na ogromnoj podršci, ne samo danas, već i prethodnih nekoliko godina. Idemo dalje“, rekla je 
Španovićeva.

 

 

SP u Londonu: Kraj za Amelu i Lazara

Srbija sa osam predstavnika u Londonu: Ivana za prvo svetsko zlato

Savić u Zvezdi: Zagorčavam sebi život…

Srbija pobedom nad Grčkom osvojila bronzu!

Hrvatska prekinula zlatni niz Srbije i prošla u finale SP!

Brnabić, Udovičić i Đorđević: Paraolimpijci ponos Srbije

Srpska mašinerija – 'Delfini' u polufinalu SP!

'Delfini' direktno do četvrtfinala u Budimpešti!

Srbija lako i sa Španijom

SL: Novi poraz Srbije, ništa od plasmana u polufinale

Odbojkaši otputovali u Brazil na finalni turnir SL: Pakleno do zlata

Milica Mandić je prvak sveta!

Vanji Stanković zlato na Svetskom prvenstvu u tekvondou

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button