glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

Evropski parlament vucic-micel junker-borisov
izbeglice3 wto radionica hawking zvezda-unicaha aba22

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Djilas: Potreban jak opozicioni savez, a ne labava koalicija/Jeremić: Djilasov predlog vredan pažnje          

izvor: agencije  foto:                                                                                       14.03.2018.

djilas 

 Djilas: Potreban jak opozicioni savez, a ne labava koalicija

Nosilac liste "Beograd odlučuje ljudi pobedjuju" Dragan Djilas izjavio je danas da opozicija u Srbiji mora da se udruži u čvrst savez koji bi imao zajedničko predsedništvo i stručne timove za različite oblasti.

Djilas je za TV N1 ocenio da su izbori u Beogradu pokazali da je ujedinjenje opozicije u jedan savez, jedino rešenje za promene u Srbiji.

"Moj predlog je da se formira jedan savez koji će biti iznad obične koalicije, koji će imati svoja tela, da svaka stranka da svoje ljude, da ima neke programske stvari", naveo je Djilas i istakao da opozicija gradjanima mora da ponudi programska rešenja u ekonomiji, zdravstvu, prosveti.

On je za TV N1 rekao da fokus u narednom periodu treba da bude na borbi za fer izborne uslove bez kojih, kako kaže, više nema svrhe izlaziti na izbore.

Djilas je rekao i da ne vidi sebe kao lidera opozicije i da je rezultat koji njegova lista ostvarila na izborima u Beogradu skroman.

Komentarišući inicijativu bivšeg predsednika Srbije i DS-a Borisa Tadića da se formira demokratska unija, Djilas je rekao da će podržati svaku ideju koja vodi ka ukrupnjavanju opozicije, ali ne i da se prave labave koalicije za 45 dana predizborne kampanje, posle čega će svako da krene na svoju stranu i radi za sebe.

Na pitanje zašto nije došlo do ujedinjenja opozicije na beogradskim izborima, Djilas je rekao da to nije pitanje za njega, jer je razgovarao sa svim strankama i pokretima koje je smatrao relevantnim, ali da su neki pojedinci bili sujetni i tvrdoglavi, pa su na kraju ostali ispod cenzusa.

Djilas je rekao i da je za promenu vlasti u Beogradu, na izbore trebalo da izadje bar 850.000 gradjana, dok bi SNS sigurno izgubio vlast da je glasalo 960.000 gradjana.

Djilas je rekao i da će biti odbornik Skupštine grada i da će se boriti za program koji je predstavio.

On je ocenio da je rezultat Demokratske stranke na izborima u Beogradu "tužan".

"DS je stranka koja je sjajnih stvari uradila, promenila jednopartijski sistem, toliko žrtava je podnela da nije zaslužila da ima samo dva odsto", rekao je on.

 Jeremić: Djilasov predlog vredan pažnje

jeremic4

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da postoji više modaliteta zajedničkog opozicionog delovanja i da je u tom smislu predlog Dragana Djilasa vredan pažnje.

"Narodna stranka se od svog osnivanja dosledno i nedvosmisleno zalagala za zajednički front iskrene opozicije u borbi protiv korumpiranog režima", izjavio je Jeremić agenciji Beta komentarišući Djilasov predlog o stvaranju opozicionog saveza u Srbiji.

Jeremić je rekao da će Narodnаp stranka u danima koji dolaze razgovarati sa partnerima i drugim relevantnim akterima o svim mogućnostima.

"U svakom slučaju, nema dileme da blisku saradnju i koordinaciju treba nastaviti", rekao je Jeremić.

Djilas je danas za TV N1 izjavio da opozicija u Srbiji mora da se udruži u čvrst savez koji bi imao zajedničko predsedništvo i stručne timove za različite oblasti i ocenio da su izbori u Beogradu pokazali da je ujedinjenje opozicije u jedan savez, jedino rešenje za promene u Srbiji.

"Moj predlog je da se formira jedan savez koji će biti iznad obične koalicije, koji će imati svoja tela, da svaka stranka da svoje ljude, da ima neke programske stvari", naveo je Djilas koji je bio kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije koju su činili Narodna stranka, Pokret slobodnih gradjana, Levica Srbije i Sindikat Sloga.

 

 

Srbija nema previše vremena za učlanjenje u STO

Vučić: Prihvatamo kompromis o Kosovu, ne i poniženje. Mičel: Kosovo ima pravo na bezbednosne snage

EU "zaledila" poglavlje 33

Strategija EU snažan politički signal, ali nema prečica do članstva

Tadić: Predlažem formiranje velike demokratske unije

Šutanovac: Podnosim ostavku ali ostajem u DS-u

Petnaest godina od ubistva Zorana Đinđića

Balkan – žrtva gasnog rata Rusije i Ukrajine

Novosti: SAD pripremile "kosovski paket" u četiri tačke

Zagonetke biračkih spiskova u Srbiji

DW: 14 domaćih zadataka za Zapadni Balkan

Transparentnost: Izborne liste za reklamu potrošile 2,3 miliona evra

27 godina od devetomartovskih demonstracija

Digitalizacija je prioritet

Vučić se sastao sa Johanisom

Halal najbrže rastuća industrija u svetu

Balša Božović podneo ostavku/Dačić: Radiće metla po partiji/Rukovodstvo DJB podnelo ostavke

Ima li još Srbija opoziciju?/Kako oporaviti opoziciju u Srbiji

Konačni rezultati izbora: 64 mandata za SNS, lista oko Đilasa 26, Šapiću 12 , socijalistima osam mandata

Srbija ulaže napore da pronađe trajna rešenja za izbeglice

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button