glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

parlament bih3 nestali bih predsjednistvo
ambasada rusije nenad-popovic han11 eu_posao djuricic jkoreja-srbija

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Vučić: Srbiju čeka težak period u odnosu sa Kosovom  

izvor: agencije  foto:                                                                                                             15.11.2017.

Aleksandar Vucic i Federika Mogerini 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je najavio da zemlju čeka težak period u odnosu sa Kosovom:

"To je pretežak zadatak za jednu glavu – za nekoliko ljudi: u tome mora da učetvuje ceo naš narod svi naši građani- zato imamo unutrašnji dialog. Ja sam na dva skupa čuo različite i dijametralne stavove ali je prilika da neke stvari naučim i da smo imali te pameti da to radimo pre 10-12 godina možda bi neke stvari danas izgledale drugačije. Dakle ljudi najteže stvari nas tek čekaju" izjavio je predsednik Srbije.

Vučić je u Briselu razgovarao sa Frederikom Mogherini, šeficom evropske diplomatije, sa kojom je razmatrao pitanje otvaranja novih poglavlja u pristupnim pregovorima između Brisela i Beograda.

Srpski predsednik je istakao da je razgovarao i o obavezama koje proizilaze od poglavlja 23 i 24 u pristupnom procesu. On je pred novinarima naglasio da je izvesna evropska budućnost za sve zemlje na Zapadnom Balkanu, ali da je najvažnija međusobna saradnja unutar regiona.

"Verujem da ćemo svi zajedno razumeti da od povratka u prošlost i rekao bih života u prošlosti gubimo mnogo dragocenog vremena za drugačiju i bolju budućnost" rekao je Vučić.

Inače kako se saznaje iz diplomatskih izvora Evropske Unije, pre mogućeg zelenog svetla za otvaranje novih poglavlja, zemlje članice čekaju na izveštaj Evropske komisije o napretku zvaničnog Beograda oko ova dva najvažnija poglavlja, 23 i 24.

Paralelno s tim se očekuje da i Frederika Mogehrini preda izveštaj o napretku i dijalogu. Od ova dva izveštaja zavisi otvaranje novih poglavlja na sastanku koji je zakazan za 13 decembar.

Srbija, se nada da će otvoriti najmanje 3 poglavlja narednog meseca.

 

 

Vučić: Dalekosežne posledice Izetbegovićeve izjave/Izetbegović: Tanjug plasirao lažnu vest i izvrće činjenice/Dragan Čović: Ne trebaju nam izjave poput Izetbegovićeve

Uslovne kazne za paljenje ambasade SAD u Beogradu

Brnabić: Možda proveriti volju građana pre ustavnih promena

Han: Zemlje Zapadnog Balkana da ne leže na lovorikama

Vučić: Odluka o izborima sledeće subote/Zorana Mihajlović: Dva razloga za vanredne parlamentarne izbore

Popović: Navodi KRIK-a politički napad na mene, Vučića i Vladu Srbije

Brnabić: Konačno investiramo u mnogo dinamičniji razvoj

Diplomatska vatra Srbije i Ukrajine

Zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske/Dodik: Razgraničenje između Srbije i BiH do Nove godine

Novinari regiona traže od EU da više učini na zaštiti medijskih sloboda

Evropska perspektiva Zapadnog Balkana potreba, a ne pozivnica

Preporuke Zapadnom Balkanu o učešću javnosti u odlučivanju

'Kosovski čvor': Kako u dijalog kad je rešenje već doneto?

MMF: Nastavlja se jak ekonomski napredak Srbije

Srbi u „rajskim papirima”

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button