glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

Brisel 2 hag1 granica
alva saradnja kada dan nije-imao-ime vakcine djokovic- sanja

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Hahn: Adekvatne odgovore na Upitnik dostaviti što prije

izvor: rse  foto: rfe                                                                             04.12.2017

hahn-zvizdic

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je nakon susreta s komesarom za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom izjavio novinarima da je informirao Hahna o nekoliko bitnih procesa koji se nalaze u različitim fazama realizacije, prije svega o Upitniku Evropske komisije i o dosadašnjem stepenu realizacije odgovora iz Upitnika.

"Najvjerovatnije ćemo, ako ne dođe do bilo kakvih bezrazložnih političkih blokada taj posao završiti do kraja ove godine, plus-minus sedam ili deset dana", naveo je Zvizdić.

Prema njegovim riječima, otprilike 85 posto odgovora iz Upitnika je već prevedeno, preko 96 posto odgovora je dogovoreno na domaćim jezicima i ide u prevod i otpilike jedan ili dva posto odgovora ćemo završiti u drugim nivoima tijela Mehanizma koordinacije.

Zvizdić je informirao komesara Hahna i o trenutnoj situaciju u vezi sa setom zakona koji su vezani za akcize.

Komesar Hahn je kazao da kako se približava kraj godine, njegova žeelja je bila da dođe u posjetu BiH i još jednom podsjeti na evropske perspektive ove zemlje.

"Meni je zadovoljstvo čuti da cijeli niz vrlo važnih mjera koje su preostale, ne samo da su pripremljene, nego su pred njihovim okončanjem. Najvažnija od njih trenutačno je dostavljanje odgovora na Upitnik", naveo je komesar Hahn.

Dodao je da je važno, u tom kontekstu, adekvatne odgovore dostaviti što je prije moguće, "iako bi vi mogli sa svoje strane pokrenuti određene interne procese, odnosno zadržati dinamiku rada i sa naše strane".

Tokom posjete komesara Hahna našoj zemlji planirani su susresti s državnim i entitetskim zvaničnicima s kojima će evropski komesar razgovarati o reformama i procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine.

slobodnaevropa.org

 

Da li je Hag amnestirao Srbiju od zločina u BiH?

U sredu konačna presuda Prliću i liderima bosanskih Hrvata

Nezavisne: Ultimatum Sarajevu – izborni zakon ili sankcije

Žrtve djelimično zadovoljne, iz RS podrška Mladiću

Reakcije na presudu: Orić: Mladić mora da odgovara pred svojim narodom/ Bramerc: Ovo nije presuda srpskom narodu/ Zvizdić: Presuda Mladiću dugoročno važna za budućnost regiona

"BiH neće priznati Kosovo dok se protivi srpski član"

Gdje odlaze balkanski ratnici ISIL-a?

Američki institut: BiH je neuspela država, kolaps na pomolu

Poraz ID uticaće na bezbednost: Džihadisti se vraćaju u BiH!

Zarada na migrantskoj patnji

BiH na EU prekretnici

Ravnogorski pokreti „bezbednosna pretnja“ za BiH

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button